Din Elkontakt i Kungälv blir en del av Takorama

Elteknikbolaget Din Elkontakt blir från och med idag en del av Takorama som varit ett Soltechbolag sedan 2020. En effekt av tilläggsförvärvet är att Takorama nu blir ett fullservicebolag med ett komplett erbjudande inom tak, sol och elteknik.

– Takorama är ett av alla våra takbolag som framgångsrikt transformerats till att bli ett soltakbolag. Därför känns det extra roligt att hjälpa dem med ett tilläggsförvärv av ett mycket kompetent elteknikbolag som kommer att skapa stort värde. Jag vill varmt välkomna Mikael Johansson och övriga medarbetare på Din Elkontakt till Soltechkoncernen, säger Stefan Ölander, vd på Soltech Energy.

Din Elkontakt grundades 2011 och är verksamma i Göteborgsregionen. Genom varumärket Yes erbjuder de tjänster inom bland annat avancerad elinstallation, energilagring, elbilsladdning och solenergi med fokus på företagsmarknaden. Varumärket Yes kommer att leva kvar och blir nu även det en del av Takorama.

– Vi är väldigt glada över att Soltech hjälper oss att förvärva Din Elkontakt som är ett välskött bolagsom vi sedan tidigare har ett nära samarbete med. Nu kan vi ta ytterligare steg mot vår målsättning att erbjuda en komplett anläggning och kunna hjälpa ännu fler kunder med solenergilösningar, energilagring och elbilsladdning, säger Michael Norrby, vd på Takorama.